marți, 28 iunie 2011

E dificil a accepta acel ceva ce nu poti intelege. I


     Am cautat raspunsurile, de care tu te-ai lepadat, ca un ateu ce-arunca invatatura crestina deoparte, ca mai apoi s-o strige disperat si s-o imbratiseze cu ambele maini, la prima deziluzie.Ti-am gasit raspunsurile atarnate in marul lui Adam, din Gradina Eden, dar fiindu-mi interzisa culegerea lor si nedorind dublarea pacatului stramosesc, mi-am lasat imaginatia sa prinda aripi si le-am compus eu. 

     Arhiva-mi personala cuprinde 60 de conversatii imaginare, pe un ton glacial, tinuta rigida si plamani plini de fum de tutun, cu mine. In perioada decembrie –mai, conversatiile au fost mereu prezente, mancandu-mi din timpul liber, dedicat plimbarilor amicale sau studiului suplimentar, toate desfasurandu-se in diverse locatii, surprinzator familiare mie: autobuz(orele 7:50 respectiv 14:20 sau 15:20), cladirea scolii, magazine si mai ales in pat.Da domnule!Acea mobila de lemn,potrivita lenevirii,relaxarii corpului,somnului eu o folosesc pentru conversatii! Dimineata,cand aman alarma cu sunet agasant,pentru inca 300 de secunde, noaptea tarziu si in alte momente ale zilei cand, faptul ca am o pozitie orizontala, fata de mobila din lemn de stejar din fata patului .ma ajuta sa conversez mai bine,sa-mi imaginez intregi linii de dialog.
 
      I-am marturisit unei prietene,despre conversatiile mele cu tine. Pe un ton sovaitor,mi-am smuls secretul din brate si i l-am incredintat cu scepticismul unui om de stiinta. Si neasteptatul(asteptat defapt de mine),s-a produs!Nefiind capabila sa ma inteleaga,sa ne inteleaga dragul meu,mi-a sugerat citez” cu cele mai bune intentii si pentru ca tine la prietenia noastra”,sa consult un medic si nu doctorul de familie,ci un specialist in boli mintale. Nu injur si nu as fi facut o exceptie de data asta,dar nici nu simteam furie in mine la gandul ca prietena mea,ma considera nebuna. De ce m-ar interesa?Nu am nevoie de afectivitatea ei oricum. Imi am sertarul unde-mi arhivez conversatiile cu tine si asta-mi ajunge. Ma lipsesc de orice sentiment de prietenie falsa si sezoniera. Si tu domnisoara,daca vei citi pagina asta,intamplator poate,imi vei da dreptate! Nu ma vad,peste 10 de ani,plimbandu-mi posibilul copil,probabil si preferabil baiat,posibil carliontat,preferabil cu ochii albastrii,in compania ta si a posibililor tai copii,preferabil 3,preferabil fete,posibil cu parul drept.Si nu ai cum sa ma condamni!Sau are?spune-mi dragule.. 

    Ratiunea-mi ofera cheia sertarului,unde-mi tin intrebarile si raspunsurile amandurora.Revoltata, pornesc un gest rapid,din incheietura,care se termina peste mana ei,intr-un moment de luciditate,intentionand ca ea,sa scape cheia sub podeaua de lemn de cires.Constient,doresc sertarul deschis permanent.De ce l-as incuia?De mi-as priva imaginatia de satisfacere?Numarul intrebarilor din cutia-mi craniana,sunt infinite si te au pe tine ca subiect.Isi doresc finalizarea,precum un adolescent cu chipul cicatrizat de acnee isi doreste orgasmul,inca de la prima zvacnitura simtita in madular,la privirea amanuntita a unei tinere femele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu